Pezsgőház Étterem

Magyarország első Pezsgőgyárát 1859-ben Littke Lőrinc (lengyel származású kereskedő család) alapítja, ami a II. világháború végéig a család tulajdonában áll.

Az 1890-es években újítják fel a Székesegyházat, ez alkalomból jár Pécsen Ferenc József császár és látogatást tesz a Littke Pezsgőgyárban. Ettől kezdve a Pécsi Pezsgő a császári és királyi udvar hivatalos pezsgője, a Littke család lesz az udvari beszállító.

A 150 éves múltra visszatekintő épületben működik 1999 óta a 180 főt befogadni képes Pezsgőház Étterem, mely különböző rendezvények elegáns helyszíne. A házon kívüli rendezvények lebonyolítását is vállaló csapat magas színvonalú szolgáltatást nyújt vendégeinek. A személyzetet az ételkészítés, a kiszolgálás, a vendégelégedettség alázata vezérli.

Az ételek nagy része helyben beszerezhető szezonális alapanyagokból készülnek, az idénygyümölcsöknek és -zöldségeknek megfelelően az a’la carte étlap folyamatosan aktualizálódik. Rendezvényekre mindig a vendég elképzelésének, kívánságának megfelelő ételsor kerül összeállításra, étlapon kívüli ételekből is.

A Pezsgőház alatti pincerendszer előre megrendelt és egyeztetett látogatása baráti társaságoknak, turistacsoportoknak is igénybe vehető.

Nyitva tartás:

Hétfő-Szerda: Zárva
Csütörtök-Péntek: 11:30-15.00, 18.00-22.00
Szombat: 11.30-22.00
Vasárnap: 11:30-15:00

Forrás: Pezsgőház Étterem

Hogy tetszett ez a bejegyzés?

Kattints a csillagokra és értékelj.

Értékelés 0 / 5. Szavazatok: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?