Pécsi Galéria

A pécsi Galéria (PGGM – Pécsi Galéria és Grafikai Műhely) 1977-ben jött létre. A Széchenyi téren található a tér nyugati oldalán, utcasarkon. A művészeteket bemutató kiállítóterem, mely ma már három intézményt foglal magában: Pécsi Galéria, Pincegaléria és Pécsi Kis Galéria.

Szoros kapcsolatban áll más magyarországi – így a miskolci, székesfehérvári, kaposvári, győri – kiállításokkal és múzeumokkal. Azoknak a  pécsi művészeknek  biztosít lehetőséget, akik megfelelő művészi színvonalú munkával rendelkeznek, de alkotásaik jellege, nagysága, szemlélete a Kis Galéria keretein belül kamara jellegű kiállításban teljesedhet ki.

Olyan magyar és külföldi művészek is bemutathatják alkotásaikat, akiknek kiállításuk  nagyobb terjedelemben nem lenne kiállítható. A Pincegalériában  olyan kiállításokra van lehetőség, melyek egy művészeti kísérlet, egy technikai lehetőség kipróbálása során mutatkozik be az alkotó elképzeléseiről.

A Kis Galériában szoktak képzőművészeti vásárokat, eladási akciókat is tartani. A Pécsi Galéria helyszínei a hazai és a nemzetközi művészeti élet jelentős találkozópontjaivá váltak az elmúlt 35 évben, méltón reprezentálva Pécs és Baranya művészeti, kulturális életét. Jelenleg két kiállítótér várja a látogatókat: az egyik Széchenyi téren, a másik a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Forrás: Pécsi Galéria

Hogy tetszett ez a bejegyzés?

Kattints a csillagokra és értékelj.

Értékelés 0 / 5. Szavazatok: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Megosztás
by Ezpécs

Pécsi városi magazin, aktuális információkkal, programokkal...

0 Replies to “Pécsi Galéria”