EZPÉCS

Pécsi Programok, információk, aktualitások…

Pécs TV-torony

A Mecsek hegység csúcsán áll, a Misina-tetőn található TV torony, Pécs egyik jelképeA torony 18500 tonna vasbetonból készült, Vízvárdy István, Söpkéz Gyula és Thoma József tervei alapján. Ma 197 m magas torony 535 m magas hegytetőn áll, ezzel Magyarország legmagasabb épülete.

Található benne egy kilátóterasz, melyre gyorslifttel juthatunk fel, a 72m-en lévő üvegfalú expresszón keresztül. Szép időben körkilátójából messze ellátni, keleti irányban a Zengő, nyugatra a Tubes, északra a Mecsek nyújt látványosságot.

Felhős időben is érdemes feljönni, mert ha az alacsony rétegfelhők csak a várost takarják el, a felhőkből kikandikáló kilátóban zavartalan, csodálatos élményben lehet részünk. A napnyugta is rendkívüli látvány, ahogy a fények megfestik a felhőket. Legjobb, ha reggel érkezik, és estig le sem jön. A gyorsan repülő időt addig is töltse éttermünkben!

A Tv torony a kilátáson kívül más szórakozási lehetőséget is kínál. Állandó helyszínt biztosít a presszószinten a mecseki dinoszaurusznak (Komlosaurus), melyet 1966-ban találtak meg, a kiállításon a dino rekonstruált, életnagyságú (2 m magas) szobra látható.

Megközelíthető: autóval, vagy a  MÁV pályaudvartól induló 35 -ös busszal.

Forrás: Tv-torony Pécs

Hogy tetszett ez a bejegyzés?

Kattints a csillagokra és értékelj.

Értékelés 0 / 5. Szavazatok: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Megosztás